Kan du lide science fiction og synes at spil og historier der foregår langt ude i det ydre rum er interessante? Er du også typen der godt kan lide strategispil, hvor man skal bygge noget op fra bunden, udvikle det og med tiden føre ens kreation til storhed og herredømme – så skulle du tage at kigge nærmere på det gratis online spil Goodgame Galaxy fra det tyske succes-spilfirma Goodgame Studios.

Goodgame Galaxy er et charmerende og lidt nuttet online browserbaseret spil, der foregår i det ydre rum, hvor spilleren bygger sin egen rumstation med habitater, fabrikker og militære enheder. Spillet er et remake af en gammelt PC-spil fra 2003 kaldet Space Colony. Forskellen, udover flottere grafik og så videre, er at Goodgame Galaxy er et browserbaseret spil, der ikke skal installeres, men kan spilles gennem en webbrowser på enhver computer eller online enhed.

Spillet er grafisk flot, men har næsten ingen lydside. De første fem levels er en del af en tutorial, der er til for at hjælpe dig i gang og lære spillet at kende. Det kan virke som en stejl indlæringskurve, men hav tålmodighed, for spillet skal nok blive spændende senere hen. Efter de første fem levels er gennemført bliver du som spiller bedt om at vælge mellem tre grupper, du vil have tilhørsforhold til. Er du mest til at spille på helteholdet, er det Servana Inc. du skal slutte din rumstation til, mens Lucky Star Systems er gruppen for de onde – hvilket faktisk kan været ret sjovt at spille. Den tredje gruppe er kaldet ProtoSyn og kan bedst beskrives som opportunistisk. Hvilken gruppe du vælger er ikke vigtig, men afhænger af dit humør eller hvad du synes virker mest tiltrækkende.

Goodgame Galaxy indeholder en række af missioner, man kan blive præsenteret for. Disse missioner handler i høj grad om at skulle udbygge sin rumstation, opgradere bygninger, generere nye enheder og så den offensive del: at overvinde fjendens rumbaser. Listen over mulige missioner findes i et panel i venstre side af spilskærmen, mens den aktuelle mission kan ses i højre side.

Goodgame Galaxy har lige som de andre online spil fra Goodgame Studios end in-game valuta, her kaldet Space Cash. Denne valuta kan købes for rigtige penge og vælger man at investere i Space Cash, har man mulighed for at færdiggøre bygning og opgradering af rumstationen.

DOWNLOAD GOODGAME GALAXY

Som nævnt tidligere er Goodgame Galaxy et browserbaseret spil, hvor du spiller gennem din browser. Du kan derfor ikke downloade og installere spillet, som med normale computerspil. Til gengæld kan du spille det fra enhver computer med internet-adgang.

Du kan finde og spille Goodgame Galaxy lige her:

Bemærk at Goodgame Galaxy ikke længere er aktuelt. Vi anbefaler i stedet Shakes & Fidget.

Shakes & Fidget